Őrülten sok adatot lehet kicsempészni az NSA-ből egy Rubik-kockában

2016 május 3., kedd 9:36
21

Oliver Stone egykori Oscar-díjas rendező (ma inkább politikai propagandista) új játékfilmjéhez, az Edward Snowdenhez nemrég jött ki az első hosszabb előzetes.

Eszerint a filmben Snowden (akit Joseph Gordon-Lewitt alakít) egy Rubik-kockába rejt el egy memóriakártyát, így csempészi ki az adatokat az NSA-ből.

Az AntVenom megnézte, egyáltalán el lehet-e rejteni egy microSD kártyát egy bűvös kockába, és ha igen, hányat. A kockák nem mind egyformák, de 12 üreges kockába egyenként 13 kártyát sikerült úgy belerejtenie, hogy a játék változatlanul tekergethető maradt.

Ha 200 gigás kártyákkal számolunk, akkor 31,2 terabájt fér bele egy Rubik-kockába, ami a Sploid szerint a Kongresszusi Könyvtár teljes iratállományának háromszorosa. (Ez persze töredéke sincs a magyar bűnügyi történelem világszínvonalú 5 petabájtjának.)

Egy a gond: ilyen Rubik-kockát csak a 2013-as szivárogtatás után kezdtek el gyártani, úgyhogy az igazi Edward Snowden valószínűleg nem így dolgozott. (Gizmodo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt