Szétszedték a várfelújítást a várfelújításból kiszálló szakemberek

Budapest
2016 május 4., 13:07
comments 210

Hosszú interjút adott az Indexnek Csomay Zsófia és Lővei Pál, akik néhány hete elég nagy port kavartak azzal, hogy kiléptek a Vár felújításával foglalkozó Hauszmann-bizottságból.

Csomay és Lővei beszéltek arról, hogy két hete nekik még senki sem szólt Orbán Viktor készülő erkélyéről, valamint további érdekes gondolatokat, műhelytitkokat osztottak meg a szélesebb közönséggel:

  • „Ez a 200 milliárd úgy, ahogy van, nem igaz, ez nagyon csekély pénz azokhoz a tervekhez, amik a prezentációkon keringenek. Az egész tetőt át akarják építeni – miközben ez a jelenlegi homlokzati falakkal nem lehetséges –, a mostani kupolát áthelyezni, ami le van alapozva egészen a sziklafelszínig, azt eltüntetni és egy másikat építeni: mindez ezermilliárdokba kerül.”
  • „...a szellemi rombolást hangsúlyoznám, hogy egy célzottan egyszerű épületre rátesznek egy olyan elemet, ami attól teljesen idegen, gondolkodásban és funkcionálisan is.”
  • „L. Simon László mindig azt mondta, hogy ő mindent továbbít Orbán Viktornak, és nem válogat a vélemények között. Persze, hogy elolvassa-e Orbán Viktor, azt nem tudja, illetve azt gondolja, hogy nem.”
  • „Nagy problémának éreztük, hogy rögtön az első év végén, 2014-ben rendeletből értesültünk róla, hogy döntött a kormány a lovarda és az őrségépület visszaépítéséről, és hasonlóképpen tavaly év végén értesültünk a minisztériumok Várba költöztetéséről. Amiről korábban szó sem volt, fel sem merült!”
  • „És amikor ezt felvetettük, Baán László azzal érvelt, hogy aki a zöldben akar lenni, menjen a Szabadsághegyre.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt