link Forrás

Tíz percben minden, amit tudnod kell arról, hogyan lesz biciklisbarát egy város

közlekedés
2016 május 04., 07:57
comments 286

A Magyar Kerékpárosklubnak köszönhetően magyar feliratot kapott az a tízperces dokumentumfilm, ami összefoglalja, hogyan lett Amszterdam a biciklizés kvázi fővárosa. A filmet két évvel ezelőtt forgatták a Streetfilms sorozatában.

A holland fővárosban annyira sok a bicikli, hogy aki elsőnek látogat oda, akár még kaotikusnak is találhatja az állapotokat. De valójában egy alaposan átgondolt, az együtt közlekedő emberek együttműködésére kitalált rendszer működik ott, ennek részleteit foglalja össze ez a kisfilm.

Amszterdam ráadásul 40-50 évvel ezelőtt alig különbözött a legtöbb európai nagyvárostól, ugyanúgy autók uralták mindenhol az utakat. Az azóta végbement nagyon látványos változásról nemrég közöltünk egy nagyobb összeállítást is, érdemes azt is végigkattintani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.