Keressük a legmagyarabb térkőjavítást

belföld
2016 május 05., 15:03
comments 133

Magyarországot lassan teljesen beterítik a stadionok és a térkő. Az egyikkel az a baj, hogy nem használja senki, a másikkal meg az, hogy túl sokan. Bár állítólag léteznek olyan térköves megoldások, amelyek elbírják nemhogy a gyalogos-, de ég a járműforgalmat is, sajnos ezekből Magyarországra nem jutott.

A térkő néhány éve, nagyjából a Nemzeti Együttműködés Rendszerével összhangban kezdte el elözönleni az országot, mára pedig a legeldugottabb sarkokba is eljutott, Budapest belvárosától egészen apró falvak szökőkutas körforgalmaiig. Mivel a magyar térkő nem bírja sem az igénybevételt, sem az időjárás viszontagságait, folyamatos javítgatása állandó fejtörést okoz a nemzetnek,

amely a legkülönfélébb megoldásokkal igyekszik rendet tenni.

Híres példa a budapesti Dob utca, ahol hosszú évek újra és újratérkövezése után feladták a küzdelmet, és egyszerűen leaszfaltozták az egészet. A magyar gógyi legkreatívabb megoldásaiért azonban el kell távolodni a fővárostól.

Győrben először térkősivatagot alkottak a főtéren, majd amikor az a rossz vízelvezetés miatt tönkrement, a problémás helyeket egyszerűen aszfalttal tömték ki.

link Forrás

Pécsen azonban most még a győri megoldást is sikerült egy csipetnyi kreativitással és egy nagy marék lelkesedéssel felülmúlni. Náluk a hiányos térkőtenger hézagjait pozdorjából készült OSB lapokkal pótolják:

link Forrás

A 444-nél biztosak vagyunk abban, hogy léteznek még hasonlóan buherált megoldások. Ezért arra kérjük a kedves olvasókat, hogy aki toldozott-foldozott térkövet lát, az fényképezze le, és küldje el a

megirom@444.hu

címre. Előre is köszönjük, a legjobb fotók beküldőinek pedig igény esetén szívesen eltörjük a bokáját.

FRISSÍTÉS 2016.05.06: Cikkünk megjelenítése után levelet kaptunk a pécsi önkormányzattól. Ebben többek közt azt írják, hogy:

"...a szakemberek a föld alatt lévő áramvételezési hely (áramszekrény) nyílását fedik be ideiglenesen, miután eltávolították annak aknafedlapját, hogy áramot biztosíthassanak a "Bor, Mámor, Pécs" városi fesztivál kitelepülői számára.

Az ideiglenes befedés egy védőintézkedés, amelyre azért került sor, hogy még a lehetőségét is kizárják a botlásveszélynek, megóvva az arra járókat!

A falappal történő befedés után a helyszínre még egy gumiszőnyeg is kikerült fedőborításként. (...)

A rendezvény végén, miután már nincs szükség az áramvételezésre, az ideiglenes fedő- és védőborítás megszüntetésre kerül, és visszakapja az eredeti aknafedlapját."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.