Matolcsy: A siker hírnöke az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadtak

Az MNB alapítványok körüli botrányok óta nem nagyon lehet belefutni Matolcsy György nyilvános programjaiba, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének ilyenek, inkább csak nem hirdetik túl őket.

A jegybankelnök legutóbb például Győrbe utazott, ahol szerdán a Vállalkozók Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem (SzE) és a K&H közös rendezvényén adott elő.

MTI/Soós Lajos

Egyrészt együttműködési megállapodást kötött a győri egyetemmel, majd beszélt egy keveset előadásában az MNB körüli ügyekről is.

A kisalfold.hu beszámolója szerint Matolcsy előadása elején azt mondta,

"Jó nagy vihar volt Budapesten, amikor elindultunk, ahogy jó nagy vihar van a Magyar Nemzeti Bank körül is. Viharban csapkodnak a villámok".

Szerinte ezek a villámcsapások megvilágítanak olyan összefüggéseket, amiket eddig senki nem látott. Például hogy "versenyképes tudásunk van a gazdaságpolitikában, a monetáris politikában és a gazdasági növekedés terén".

Majd a lap beszámolója szerint Matolcsy maga tette fel a kérdést:

"Miért van politikai támadás a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Alapítvány ellen?".

És válaszolt is:

"Mert olyasmit tud Magyarország, olyan modellt mutatott Európának és a világnak, ami példaértékű. A siker hírnöke és tükörben megjelenő képe az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadnak."

Matolcsy szerint blöff, hogy nincs meg a 267 milliárd forint, amit a hat alapítványnak utaltak ki, sőt, gyarapodott is, 830 millió forinttal.

Az MNB alapítványai körül amúgy annyi a botrány, hogy lassan át sem lehet tekinteni, mi most leginkább szerdai cikkünket ajánlanánk, amiből kiderül, hogyan hitelezett kvázi saját magának Matolcsy unokatestvére az MNB alapítványai révén.