Reggel az ATV készségesen migránsozik, délután a kormány Kölnt kiált, a rendőrség meg közben kétségbeesetten cáfol

vélemény
2016 május 05., 13:37
comments 396

Csütörtök reggel jelent meg ez a cikk a magyarországi egyházak közül legnyíltabban iszlámellenes Hit Gyülekezetéhez köthető ATV hírportálján:

Ez volt benne a részlet, amely szerint „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok":

Pénteken délután ez a közlemény jelent meg Magyarország Kormányának Facebook-oldalán, miközben Lázár János szokásos heti kormányinfóján is kitért ugyanerre:

Alig néhány perccel a kormány után a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is közzétett egy közleményt, az ATV cikkére reagálva. Érdemes szó szerint idézni:

"A hivatkozott írás hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.

A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt.

A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot."

Én nem vagyok barátja a lopakodó fasizmussal vádolgatásnak. és felőlem tényleg mindenki azt hazudik ott és ahol akar. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy pontosan lássuk, ki és mennyit tesz hozzá nap mint nap Magyarország elrontásához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.