Reggel az ATV készségesen migránsozik, délután a kormány Kölnt kiált, a rendőrség meg közben kétségbeesetten cáfol

Csütörtök reggel jelent meg ez a cikk a magyarországi egyházak közül legnyíltabban iszlámellenes Hit Gyülekezetéhez köthető ATV hírportálján:

Ez volt benne a részlet, amely szerint „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok":

Pénteken délután ez a közlemény jelent meg Magyarország Kormányának Facebook-oldalán, miközben Lázár János szokásos heti kormányinfóján is kitért ugyanerre:

Alig néhány perccel a kormány után a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is közzétett egy közleményt, az ATV cikkére reagálva. Érdemes szó szerint idézni:

"A hivatkozott írás hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.

A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt.

A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot."

Én nem vagyok barátja a lopakodó fasizmussal vádolgatásnak. és felőlem tényleg mindenki azt hazudik ott és ahol akar. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy pontosan lássuk, ki és mennyit tesz hozzá nap mint nap Magyarország elrontásához.