Egyetlen hét alatt négy kisgyerek lőtte le magát Amerikában

külföld
2016 május 06., 06:40
comments 247

A kétéves Sha’Quille Kornegay-t rózsaszín koporósban temették el, a kedvenc játékaival együtt. A tiráját úgy igazították a fejére, hogy ne látszódjon a luk, ahol meglőtte magát.

Ezzel az erős képpel indítja a New York Times azt a cikkét, ami egyetlen hét négy, sőt öt tragikus eseményt összegzi. Áprilisban ugyanis Amerikában négy gyerek is agyonlőtte saját magát, az ötödik esetében egy két és fél éves kisfiú szerencsétlen véletlenek sorozata következtőben egy kölcsönautóban hagyott, a vezetőülés alól kicsúszott fegyverrel saját édesanyját lőtte le egy autóban.

A kétéves Sha’Quille Kornegay apja csőre töltött fegyverét találta meg a párna alatt.

A hároméves Holston Cole apja hátizsákjában talált egy félautomata fegyvert, amivel agyonlőtte magát.

A kétéves Kiyan Shleton a konyhapulton hagyott táskából vett elő egy .380-kaliberú Bersa pisztolyt.

A hároméves Za’veon Amari Williams a rendőrség gyanúja szerint az apja fegyverével lőtte le magát, a pisztoly nem lett meg, miután a nyomozók szerint a szülő elrejtette azt a baleset után.

A lap idézi az Everytown For Gun Safety kutatását, miszerint tavaly legalaább 30 ember halt meg olyan balesetben, ahol a fegyvert elsütő nem volt idősebb ötévesnél.

A kétéves Sha’Quille Kornegay ügyében nyomozó Jean Peters Baker szerint ezeket nem lehet véletlen baleseteknek nevezni, hiszen kellő körültekintéssel mindegyik megelőzhető lett volna. Sha’Quille Kornegay anyja szerint a férje nem érdemli meg, hogy bíróság elé álljon a gyerek halála miatt. A nyomozók szerint ugyanakkor a férfi megpróbálta megtéveszteni őket, mert első dolga az volt, hogy a fegyverrel eltüntesse a gyerek mellől és letörölje.

Az államok felében nem követelik meg, hogy megfelelően el legyenek zárva az otthon tartott fegyverek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.