Órákat vesztegelt egy ausztrál utasszállító, mert valaki a „Bomba” nevet adta a wifijének

külföld
2016 május 06., 14:41

A Qantas, azaz az ausztrál nemzeti légitársaság Perth-be tartó járata órákat vesztegelt a melbourne-i reptéren, mielőtt engedték felszállni. A késés oka az volt, hogy egy nő, miután felszállt a gépre, megnézte a telefonján elérhető wifi-hálózatokat, és talált egy hotspotot, aminek az volt a neve, hogy

Mobile Detonation Device,

azaz mobil detonációs eszköz. A nő azonnal értesítette a személyzetet, a kapitány pedig elrendelte a gép átkutatását.

A gépen végül nem találtak bombát, így engedélyezték a felszállást, de nagyjából 40 utas úgy döntött, hogy inkább nem utazik, mert annyira megrázta őket az élmény, és nem biztosan benne, hogy a gép valóban biztonságos. A gép ezért tovább késett, mert ennek a 40 embernek a csomagjait is ki kellett pakolni.

A járat egyébként szerencsésen eljutott Perth-be, és a leszállásig a késést is sikerült két órásra csökkenteni. (West Australian)

(A címlapi képen a Qantas egyik utasszállítója látható a perth-i reptéren. a fotó a Wikipédiáról van.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.