Orbán Viktor kitiltotta volna a turistabuszokat a Várból, amíg Miniszterelnöki Rezidenciája meg nem épül

2016 május 7., szombat 4:10
191

Eredetileg az volt a terv, hogy Orbán Viktor erkélyének építési munkálatai miatt május közepétől ideiglenesen kitiltják a turistabuszokat a Várnegyedből, amiket BKK-s járművekkel helyettesítettek volna.

Az építkezéshez szükséges járművek, munkagépek és turistabuszok együttes súlya ugyanis veszélyeztetné a Vár alatti barlangrendszert. De a BKK-járművek ugyanolyan nehezek, mint a turistabuszok, csoportok szállítására viszont egyáltalán nem jók.

Kis szökőkút csobog majd Orbán erkélye alatt (fotó :Népszabadság)

A kitiltás május 15-én lépett volna érvénybe, de az idegenvezetők azonnal tiltakozást nyújtottak be, amiben az áll, hogy

"A Várban megforduló napi átlagosan 35 ezer turista közül legalább 15 ezer szervezett csoporttal érkezik. Megoldhatatlan ennyi embert átszállítani a turistabuszokról a BKK-s járatokra. Az idegenvezetők nem tudnak ezekkel a feltételekkel 40-60 fős csoportokat egyben mozgatni"

Pénteken ezért a Miniszterelnökség és az önkormányzat képviselői egyeztetést tartottak, ahol megbeszélték, hogy akármilyen korlátozás is lesz, az nem május 15-től, hanem 31-től fog érvénybe lépni.

Egyetértettek abban, hogy nem kitiltásra, hanem inkább "ésszerű korlátozásra" van szükség, szóval a jelenlegi álláspont az, hogy a turistabuszok este héttől reggel hétig szabadon mozoghatnak a Várnegyedben.

„Hoztam már ide mozgássérült gyerekeket is. Velük mi lesz? Hogyan jönnek ide? Az egész azért van, hogy ne zavarjuk az uraságot? Írja meg nyugodtan, hogy mélységesen fel vagyok háborodva!”

- mondta egy magyar idegenvezető az eredeti tervről. (NOL)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt