Bizarr fitneszvideóval sokkol az ISIS

2016 május 9., hétfő 19:52
123Te szívesen csatlakoznál egy olyan szervezethez, ahol a kötelező testedzés közben az edződ állandóan a lábad tájára lövöldöz, és ahol a teljesen átlagos bemelegítést lendületes tökönrúgások követik? És persze a te tököd rugdossák, nem te valaki másét.

Jótól kérdezem, hiszen a 444 olvasói nem csatlakoznának semmilyen terrorszervezethez, de az ISIS a jelek szerint tényleg úgy érezte, hogy a legújabb edzős videójuk közönségvonzóra sikerült, hiszen publikálták.

 
A film célja egyszerre lehet a toborzás és a nyugat megfélemlítése. Nagy kérdés, hogy egy átlagos vallási őrülthöz képest félelmetesebb-e az a terrorista, aki akció közben nemcsak lő, vág, éget vagy robbant, hanem szaltózik is. Ha a filmmel a megfélemlítés volt a cél, az ISIS azért eléggé mellélőhetett, mert az égő karikákon való átugrálás inkább néz ki nevetségesnek, mint bármi másnak.

A videót elemző Gawker szerzője a bemutatott edzésmódszerekről megkérdezett néhány profi trénert. Az ő véleményük szerint ha az ember Amerikában, mondjuk Washingtonban szeretné megkapni a bemutatott kiképzést, különböző edzőtermekben úgy havi ezer dollárt fizethetne érte. A terroristák ehhez képest ingyen kiképeznek.

A film nevetséges vonásai miatt a Gawker bloggere végül arra a következtetésre jut, hogy a célcsoport sokkal inkább a potenciális ISIS-harcosok tábora lehet, akiknek imponálhatnak az inkább humoros karatefilmbe illő ugrások.