Mi lenne, ha plasztikai műtétek és Botox helyett bevonnánk magunkat egy réteg műbőrrel?

tudomány
2016 május 09., 18:24
comments 114

Az utóbbi évtizedek szépségipari találmányai lényegében mind ugyanarra a sémára alapultak: valamilyen módszerrel - legyen az műtét, alátöltés, megfeszítés, krémezés, hidratálás vagy a mimikai izmok lebénítása - simítsuk ki a kuncsaft öregedő bőrét.

A neves amerikai MIT egyetem egyik laboratóriumában teljesen új alapról közelítették meg a problémát. Mi lenne, ha hagynánk a bőrünket békén öregedni, viszont ráhúznánk egy vékony réteg műbőrt?

Az eredmény egy most bemutatott, kétkomponensű polimer, amit klasszikus sci-fikből ismerős módszerrel lehet a bőrünkre vinni: kétfajta kenőcs összekeverése és gondos szétkenése után a bőrünkön alakul ki az azt védő és némileg elfedő polimerbőr. Az új szuperbőr lényegében láthatatlan ugyan, de ahhoz pont megfelelő, hogy a valódi hámréteget megtámasztva, annak feszességet kölcsönözve sekélyebbé tegye a ráncokat.

photo_camera A kísérleti alany bal oldalon látható jobb szeme környékét az új találmány borítja, a másikat viszont nem
 


A találmányt a kozmetikai iparban és a gyógyászatban egyaránt használni tervezik. Utóbbi területen égési sérülteknek segíthet, a polimer ugyanis megakadályozza az alatta húzódó bőrréteg összehúzódását.


A sima műbőr ahhoz mérhető koncepcióváltás, ami épp most történik a kerékpársportban, ahol eddig mindig a versenyzőket doppingolták, míg valaki rá nem jött, mennyivel egészségesebb az emberek helyett a
, rejtett elektromos motorok segítségével.
link Forrás


(via
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.