Mi lenne, ha plasztikai műtétek és Botox helyett bevonnánk magunkat egy réteg műbőrrel?

2016 május 9., hétfő 18:24
114

Az utóbbi évtizedek szépségipari találmányai lényegében mind ugyanarra a sémára alapultak: valamilyen módszerrel - legyen az műtét, alátöltés, megfeszítés, krémezés, hidratálás vagy a mimikai izmok lebénítása - simítsuk ki a kuncsaft öregedő bőrét.

A neves amerikai MIT egyetem egyik laboratóriumában teljesen új alapról közelítették meg a problémát. Mi lenne, ha hagynánk a bőrünket békén öregedni, viszont ráhúznánk egy vékony réteg műbőrt?

Az eredmény egy most bemutatott, kétkomponensű polimer, amit klasszikus sci-fikből ismerős módszerrel lehet a bőrünkre vinni: kétfajta kenőcs összekeverése és gondos szétkenése után a bőrünkön alakul ki az azt védő és némileg elfedő polimerbőr. Az új szuperbőr lényegében láthatatlan ugyan, de ahhoz pont megfelelő, hogy a valódi hámréteget megtámasztva, annak feszességet kölcsönözve sekélyebbé tegye a ráncokat.

A kísérleti alany bal oldalon látható jobb szeme környékét az új találmány borítja, a másikat viszont nem 

A találmányt a kozmetikai iparban és a gyógyászatban egyaránt használni tervezik. Utóbbi területen égési sérülteknek segíthet, a polimer ugyanis megakadályozza az alatta húzódó bőrréteg összehúzódását.

A sima műbőr ahhoz mérhető koncepcióváltás, ami épp most történik a kerékpársportban, ahol eddig mindig a versenyzőket doppingolták, míg valaki rá nem jött, mennyivel egészségesebb az emberek helyett a bickiliket doppingolni, rejtett elektromos motorok segítségével.(via discovery.com)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt