Kiss László másnap is megerőszakolhatott egy lányt

bűnügy
2016 május 10., 05:08

Miután megszólalt Kiss László egykori áldozata újabb ügyekre derül fény az egykori sportoló múltjából. Jelenleg három ügyről tudni:

A Népszabadság előásta P. Judit történetét, akit

a vádirat szerint egy nappal Takáts Zsuzsanna után, hasonló módon erőszakoltak Kissék.

1961. július 5-én Lantos sportuszodai lakásába csalta az áldozatot, ahol a három férfi ismét erőszakot követett el. A bíróság Takáts ügye mellett tárgyalta P. Judit ügyét is, és csak azért nem ítélték el, mert az áldozat 

„ingadozó és megbízhatatlan vallomást tett",

és gyakran megváltoztatta az általa előadott történetet. Bizonyítottság hiányában felmentették Kisséket, amibe az is belejátszhatott a lap szerint, hogy az áldozatnak előzőleg Várszegivel és Lantossal külön-külön kapcsolata volt.

Takáts Zsuzsanna a Fókusznak adott interjújában beszél arról, hogy mikor az ügye bírósági szakaszba jutott előbb leakarták fizetni nevelőapját, hogy álljanak el a keresettől, mikor erre nem volt hajlandó, megverték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.