Nyomoz a rendőrség Várhegyi Attila közmédiás szerződése miatt

A Direkt36 márciusban közölt cikket arról, hogy a Várhegyi Attilához tartozó Magyar Híradó Kft. 120 millió forintért adott el 110 darab gyakorlatilag teljesen egyforma domaint és weboldalt az állami Új Média és Teletext Kft.-nek. A cikkből kiderül, hogy teljesen indokolatlan volt a költés, és a közmédia szinte ingyen is megoldhatta volna a híradó weboldalainak kialakítását.

Az ügy nyomán Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa tett feljelentést, most pedig az oknyomozó oldal azt közölte, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint nyomozás indult az ügyben, mert az eset "felveti a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját."

Várhegyi Attila korábban már tízmilliókat kapott tanácsadásra a közmédiától, és a szervezet ismerői szerint nagy ráhatása van az ott zajló folyamatokra.

Várhegyi egykoron Szolnok fideszes polgármestere, és a Fidesz választmányi elnöke volt, de 2002 után formálisan távozott a párt környékéről, miután 2002 végén "folytatólagos elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés" miatt egyszer már elítélték.