Akkorát csaltak a közfoglalkozatási programban, hogy feloszlatta magát az önkormányzat

vidék
2016 május 11., 08:32
comments 148

A fideszes polgármester Vígh Ilona és Szoboszlai Zoltán alpolgármester nem szavazta meg, az önkormányzat három másik tagja viszont feloszlatta a biharugrai önkormányzatot.

A feloszlatást Bíró Gyula képviselő kezdeményezte, mégpedig a közfoglalkoztatási programban felfedezett csalások miatt.

A Békés Megyei Hírlapnak Bíró azt mondta, hogy olyan embereket tüntettek fel a közfoglalkoztatási programban, akik soha nem dolgoztak a projektekben. Emellett a költségvetés átnézésekor kiderült, hogy olyan anyagok megvásárlását is elszámolták, amelyek soha meg nem fordultak a polgármesteri hivatal udvarán, mást vettek, mint amiről szól a számla, egyes beruházásokat túláraztak, 2014-ben megvalósult fejlesztéseket tüntettek fel tavalyiként.

Ezek után döntöttek úgy, hogy ezzel a vezetéssel már nem tudnak együtt dolgozni.

Vígh Ilona fideszes polgármester azzal indokolta, hogy nem támogatja az önfeloszlatást, mert „javában tart az európai uniós és a hazai pályázati időszak”, emiatt sok millió forint forrástól eshet el a település. Márpedig egy komolyabb, nagyobb volumenű projektet kizárólag egy stabil, kiszámítható önkormányzatra lehetett volna építeni. És nyomatékosan felhívta a három képviselő figyelmét arra is, hogy július 27 és augusztus 1. között erdélyi vendégeket kell fogadni.

Az önfeloszlatást sikeresen átvivő Bíró Gyula viszont nem érti, miről beszél a polgármester, hiszen a testület az időközi választásokig működik, dolgozik, döntési joga van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.