Álarcosok késeltek meg két idős nőt Jeruzsálemben

A rendőrség közlése szerint két álarcos megkéselt két izraeli nőt kedden Jeruzsálemben. A tettesek elfogására hajszát indítottak.

Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő szerint öt nő haladt egy jeruzsálemi sétányon a Béke erdeje közelében, amikor hátulról megtámadták őket.

Két, a hetvenes éveiben járó nőt a tettesek megszúrtak. A nőket kórházba szállították, sebesüléseik mérsékelt súlyosságúak.

A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel és átkutatta Kelet-Jeruzsálem arab negyedét, ahol őrizetbe vettek két embert, de őket később szabadon engedték.

Izraelben és a palesztin területeken már több hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

Az izraeli rendőrség egy késeléses terrortámadás után helyszínel 2016. március 8-án Jaffában. (AFP / THOMAS COEX)

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, mert úgy látják, elvesztik a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére. (MTI)

A késeléses merényletek hátteréről ebben a cikkben írtunk bővebben.