Azért nem utazhatnak a diákok kedvezménnyel a vonatokon az osztálykirándulások idején, mert... mert akkor vannak az osztálykirándulások

Olyat válaszolt Fónagy János egy parlamenti írásbeli kérdésre, hogy egy MÁV-Start szerelvény adja a másikat.

Egy jobbikos képviselő tette fel a kérdést, miszerint „milyen megfontolások alapján nem tudnak az országházi látogatásra készülő diákok utazási kedvezményt igénybe venni a május 4-13-ig terjedő időszakban?

De tényleg, vajon miért? Fónagy Jánosnak kőkemény válasza van erre. Először is ismerteti, hogy az OperaKaland nevű előadások ideje éppen akkor van, amikor a legtöbb osztálykirándulás is, azaz május 4. és 13. között, és hogy tavaly már 21 ezer diák részt vett ezeken. Majd:

Tekintettel arra, hogy az előadások napjai egybeesnek az osztálykirándulások csúcsidőszakával, jelentős kapacitásbeli problémák adódhatnak a társaságok eszközparkjában. A MÁV-Start Zrt. ennek elkerülése érdekében kért és kapott engedélyt az előadások napjaira a kormányrendelet szerinti múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó díjmentes utazási kedvezmények szüneteltetéséhez.

A kormány tehát nem fosztja meg az országházi látogatásra készülő diákokat a kormányrendelet szerinti múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó díjmentes utazási kedvezmény lehetőségétől, csupán – a kulturális köznevelés egy, az elmúlt évek során egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő eszközének teret adva – pár nappal eltolja annak igénybevételi lehetőségét, ezzel biztosítva a kedvezményes, fennakadások nélküli utazást a kulturális programokon részt vevő diákok számára.

Magyarra fordítom:

mivel az osztálykirándulások ideje alatt sok diák élne a kedvezményekkel, ezért ebben az időben szüneteltetik a kedvezményeket. És ez nem jelenti azt, hogy a diákokat megfosztanák a kedvezményektől.

Logika 10000/10000

Racionalitás 10000/10000

Érvelés 10000/10000

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.