32 millióért vesz zongorát az egyik Matolcsy-alapítvány a 4 milliárdos villájába

2016 május 14., szombat 5:47
218

121 ezer dollárt, azaz kb. 32 millió forintot költ a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa egy 1896 Hamburg Steinway & Sons model C 225 cm magasfényű fekete grand pianóra. A zongorát a több mint 4 milliárd forintért megvett Hatvany-Lónyay-villába viszik. Ez az a villa a Várban, ahol borozó, bormúzeum és étterem is lesz, a díszkivilágításért pedig az Elios felel majd.

A zongorát használtan veszik, és majd felújítják.

A Steinway talán a legjobb zongoramárka a világon, mégis nagy kár, hogy épp egy Steinway került az alapítványi villába, hiszen a Magyar Nemzeti Bank pénzszórásából már milliókat szakított egy titokzatos, Zengafons nevű magyar cég, ami a pénzből megépített egy műanyag borítású, magyar csodazongorát. Egészen tragikus fejlemény, hogy az alapítványok mégis a jó zongorák ortodox ágához, azaz a Steinwayhez nyúlnak, ha jó zongora kell nekik.

A zongorát egyébként a Pallas Athéné Domus Animae alapítvány veszi, itt pedig maga Matolcsy a kuratórium elnöke, így minden bizonnyal a jegybankelnöknek személyesen is köze van ehhez a remek befektetéshez. (RTL via Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt