Nyálkás, aztán hűvös pünkösd jön

időjárás
2016 május 14., 10:02
comments 79

Ha hiszik, ha nem, Közép- és Dél-Európa időjárását jelenleg egy nagy méretű sekély ciklon határozza meg. Ez ránk nézve azt jelenti, hogy ha most kinézünk az ablakon, akkor az ország nagyobb részén borult eget, néhol az ablaköveget pettyező esőcseppeket látunk.

Ez a ciklon a pünkösdi hosszúhétvége alatt kelet felé vonul, mert Oroszország európai részén van egy fontos találkozója hétfőn.

photo_camera Így néz ki most az OMSZ csapadéktérképe.

A ciklon áramlási rendszerének az elejét látjuk most, ez hozta a nedves levegőt a Kárpát-medence fölé.

A nedves levegő nyomában azonban száraz, hűvös áramlatok jönnek, emiatt pedig lehűlés várható a hétvégén. Hétfőn éjjel az ország leghidegebb vidékein például

csak 2 fok lesz.

Kedd éjjel pedig akár

nulla fok is lehet.

Vasárnap még lehetnek kisebb esők, záporok, zivatarok, de hétfőtől már legalább ettől nem kell tartani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.