Bill Clinton: Magyarországnak elege lett a demokráciából, Putyin-szerű vezetést akar

POLITIKA
2016 május 16., 21:35

Bill Clinton volt amerikai elnök felesége kampányrendezvényén beszélt a New Jerseyben.

"Lengyelország és Magyarország, két hely, ahol az Egyesült Államok és a hidegháború nélkül ma nem lenne szabadság, úgy döntöttek, hogy túl macerás ez a demokrácia dolog, inkább Putyin-szerű vezetést akarnak. Csak adj egy autokrata diktátort, hátha az kívül tartja a külföldieket."

Clinton úgy folytatta, hogy az Egyesült Államoknak most olyan vezetőre van szüksége, aki megakadályozza, hogy rossz dolgok történjenek. Sajnos az nem egyértelmű, hogy Magyarország vagy Lengyelország összefüggésében ez pontosan mit jelent, talán a további eloroszosodást.

link Forrás

Ebből is látszik, hogy a magyar kormánynak nem lesz nagyon jó dolga, ha Hillary Clinton nyeri az amerikai elnökválasztást, amire elég jó esély van.

Bill Clinton sosem volt nagy Orbán rajongó, 2014-ben pénzéhesnek és hatalommániásnak nevezte a magyar miniszterelnököt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.