Lekötözött beteg orrát törte el az ápoló

Lekötözött beteget vert meg egy ápoló egy Borsod megyei kórházba - írja a megyei ügyészség.

2015 áprilisában egy ittas agresszív nőbeteget szállítottak Borsod megye egyik kórházába ellátásra. A nő folyamatosan csapkodott, ellenkezett, trágár módon szidalmazta a kórházi személyzetet. Az egyik nővért, kapálódzása közben véletlenül, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.

Miután a nő orvosi ellátása befejeződött, az elkülönítő helyiségben helyezték el. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a kezeit. Később szállítás közben ismét agresszíven kezdett viselkedni és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Ekkor az őt kísérő 23 éves férfi ápoló háromszor arcon és fejen ütötte.

Az ütésektől a nő orra vérezni kezdett. Az ápoló elállította a vérzést. A lekötözést, miután a beteg lenyugodott, egy óra múlva megszüntették. Pár óra múlva az orvosi vizit során észlelték a beteg sérüléseit. Arcán, homlokán zúzódások nyoma látszott, a röntgen kimutatta, hogy orra és arccsontja eltört. Az ápoló ütései következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ápolóval szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.