Lekötözött beteg orrát törte el az ápoló

bűnügy
2016 május 17., 08:51
comments 125

Lekötözött beteget vert meg egy ápoló egy Borsod megyei kórházba - írja a megyei ügyészség.

2015 áprilisában egy ittas agresszív nőbeteget szállítottak Borsod megye egyik kórházába ellátásra. A nő folyamatosan csapkodott, ellenkezett, trágár módon szidalmazta a kórházi személyzetet. Az egyik nővért, kapálódzása közben véletlenül, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.

Miután a nő orvosi ellátása befejeződött, az elkülönítő helyiségben helyezték el. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a kezeit. Később szállítás közben ismét agresszíven kezdett viselkedni és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Ekkor az őt kísérő 23 éves férfi ápoló háromszor arcon és fejen ütötte.

Az ütésektől a nő orra vérezni kezdett. Az ápoló elállította a vérzést. A lekötözést, miután a beteg lenyugodott, egy óra múlva megszüntették. Pár óra múlva az orvosi vizit során észlelték a beteg sérüléseit. Arcán, homlokán zúzódások nyoma látszott, a röntgen kimutatta, hogy orra és arccsontja eltört. Az ápoló ütései következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ápolóval szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.