Lekötözött beteg orrát törte el az ápoló

Lekötözött beteget vert meg egy ápoló egy Borsod megyei kórházba - írja a megyei ügyészség.

2015 áprilisában egy ittas agresszív nőbeteget szállítottak Borsod megye egyik kórházába ellátásra. A nő folyamatosan csapkodott, ellenkezett, trágár módon szidalmazta a kórházi személyzetet. Az egyik nővért, kapálódzása közben véletlenül, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.

Miután a nő orvosi ellátása befejeződött, az elkülönítő helyiségben helyezték el. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a kezeit. Később szállítás közben ismét agresszíven kezdett viselkedni és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Ekkor az őt kísérő 23 éves férfi ápoló háromszor arcon és fejen ütötte.

Az ütésektől a nő orra vérezni kezdett. Az ápoló elállította a vérzést. A lekötözést, miután a beteg lenyugodott, egy óra múlva megszüntették. Pár óra múlva az orvosi vizit során észlelték a beteg sérüléseit. Arcán, homlokán zúzódások nyoma látszott, a röntgen kimutatta, hogy orra és arccsontja eltört. Az ápoló ütései következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ápolóval szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.