Megszállták a taxisok az Erzsébet hidat

POLITIKA
2016 május 17., 7:53
comments 251

Az előre bejelentett 9-es kezdéshez képest félórás késéssel érkeztek meg az Erzsébet hídhoz az Uber ellen tiltakozó taxisok a pesti oldal felől. Nem sokkal később a Pest felé haladó oldalon 30-40 autóval lezártak 2 sávot. A helyszínről jelentkező Sarkadi Zsolt kollégánk szerint ettől függetlenül a forgalom halad, az autósok egészen jól alkalmazkodtak a korlátozáshoz.

Szintet léptek az Uber ellen tüntetô taxisok! Ez van épp a félig lezárt Erzsébet hídon. #taxi #uber

A photo posted by 444.hu (@negynegynegy) on

A rendőrök a Buda felé tartó oldalon lezártak egy másik sávot is, amin váltakozva engedik a forgalmat. Ennek ellenére még nincs nagy torlódás. A taxisok vezetője szerint délig tarthat a hídfoglalás, aztán petíciót visznek a belügyminisztériumhoz. Azt azonban nem árulta el, hogy mit követelnek majd a kormánytól. A parlament egyébként éppen ma tárgyalja az Uber teljes betiltásáról szóló törvényjavaslatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt