Az államtitkárok nem tudnak mit kezdeni azzal, ha Mészáros Lőrincnek hirtelen kávézni támad kedve

POLITIKA
2016 május 19., 21:03
comments 194

„Árulnak-e kávét a Földművelésügyi Minisztérium büféjében?”

- ezzel az írásbeli kérdéssel fordult Sallai R. Benedek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez.

Csak remélni tudjuk, hogy az LMP-s képviselő ezzel arra a „rövid, véletlenszerű találkozóra” gondolt, amikor Mészáros Lőrinc délelőtt megivott egy kávét a földárveréseket felügyelő államtitkárral, délután pedig kikerült az eladandó földek közül az, amit ő bérelt.

A kávés kérdésre Fazekas Sándor azt válaszolta, hogy „a Földművelésügyi Minisztériumban kapható kávé. Nem tartom nyilván, hogy államtitkáraim hol szeretnek vagy hol szoktak kávézni. A minisztérium nem finanszírozza a magánjellegű fogyasztásokat. Az államtitkárok találkozói és híváslistái nem nyilvános adatok„.

A Mészáros Lőrinccel véletlenszerűen kávézó Bittay Mártonról pedig megjegyezte, hogy „az államtitkár az állami földekkel kapcsolatban számtalan gazdát - kicsit és nagyot egyaránt - fogadott, ez minden állami vezet ő munkájával együtt jár. Véletlenszerű találkozóikat azonban még az államtitkárok sem tudják befolyásolni”.

Ha nem, hát nem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.