El a kezekkel a fonálférgezőktől, el a kezekkel Bayer Zsolttól!

Média
2016 május 19., 10:29

Gyűlöletkeltő és kirekesztő cikk miatt szankciókat szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa (amelynek öt tagjából egyébként négyet a Fidesz, egyet Orbán Viktor jelölt a pozícióra) a Magyar Hírlapra és az újság weboldalára.

A médiatanács által kifogásolt cikkben Bayer Zsolt az iszlám követőit és a tizennégy évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak nevezte.

A testület a cikk haladéktalan eltávolítására, 250 ezer forintos bírság megfizetésére és a jogsértés elkövetéséről szóló közlemény közzétételére kötelezte a Magyar Hírlapot a tavaly novemberben megjelent publicisztika miatt.

A közleményt a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül legalább egy hétig folyamatosan meg kell jelentetni a magyarhirlap.hu nyitóoldalán - jelentette ezekben a percekben a nemzeti hírügynökség.


Namost minden tiszteletem az NMHH-é, de a médiatanács intézkedése egyértelmű tévedés, ami súlyosan sérti a sajtó és a szólás szabadságát, következésképp komoly veszélybe sodorja a demokráciát.

Bayer Zsoltnak joga van azt mondani, amit akar. Joga van bárkit lefonálférgezni, és bárkinek az anyját lekurvázni. Azért kell ezeket a jogokat biztosítani Bayer Zsoltnak, hogy mindenki pontosan tudja, hogyan gondolkodik, milyen érvekkel operál Bayer Zsolt, és ennek megfelelően tudjon véleményt formálni Bayer Zsoltról és publicisztikai tevékenységéről.

El a kezekkel Bayer Zsolttól, el a kezekkel a fonálférgezőktől!

- egy fonálféreg, akinek kurva az anyja

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.