Végre kiderült milyen csodákat rejt Lázárék eltitkolt, londoni luxusszállodája

POLITIKA
2016 május 19., 21:41
comments 217

A Direkt36 munkatársai több mint két évig pereskedtek a Miniszterelnökséggel, mire pontosan kiderült, hogy melyik volt az a szálloda, ahol Lázár János 2012 novemberében két munkatársával két éjszakán át meghúzta magát. Lázárék választása a az ötcsillagos Connaught hotelre esett London szívében, az elegáns Mayfair negyedben, néhány percre a Hyde Parktól. A Connaught hotel bejárata - Fotó: Antoine LorgnierLázárék szállása két éjszakára 920 ezer forintba került. A hotel mostani kínálatából ennyiből akár egy Deluxe King fokozatú, márvány fürdőkáddal is felszerelt szobát is ki lehet bérelni külön Lázárnak és kísérőjének is. Szóval tényleg nem aprózták el.

photo_camera Connaught hotel bárja - Fotó: Maisant Ludovic / hemis.fr / Hemis
A Miniszterelnökség korábban azért nem akarta kiadni a londoni út részleteit, mert szerintük ezt nemzetbiztonsági érdekeket sértett volna. Végül a bíróság úgy döntött, hogy ez nem vonatkozik a hotel nevére.
Maisant Ludovic / hemis.fr / Hemis
photo_camera A hotellobbi - Fotó: Maisant Ludovic / hemis.fr / Hemis

A 920 ezer forintos londoni szállásköltsége mellett Lázárnak még voltak hasonlóan kiugró számlái. Egy 2013 márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintot, egy 2013. júliusi, szintén kétnapos olaszországi úton pedig 582 ezer forintot költött szállásra. A Direkt36 szerint ehhez hasonló nagyságú szállásköltségek még csak megközelítőleg sem szerepeltek más miniszterelnökségi vezetőknél, pedig többen közülük akkor Lázárral azonos tisztséget viseltek.

A milánói és zürichi részleteit a Kúria szerint sem kötelesek kiadni, de a Direkt36 azt tervezi, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.