Megint Rogán szomszédjában landoltak a népszavazási kampányra kiadott pénzek

A Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda a kvótaellenes népszavazás Brüsszelnek üzenő plakátjaira is a jól bejáratott ügynökségeket a Network 360-at és az Affiliate Networköt szervezte le. Mindkét cég Rogán Pasa-parki szomszédjához, Csetényi Csabához tartozik. A Kreatív megtudta, hogy a Miniszterelökség a két céggel 3,042 milliárd forint értékben kötött szerződést a 2016. március 7-től augusztus 10-ig tartó időszakra.

A szerződés tárgya „a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatok ellátása”.

Csetényi Csaba - Fotó: Botos Tamás

Ebbe beletartozik a grafikai tervezés, gyártás, online kommunikációs és közösségi médiaszolgáltatások, integrált reklámügynökségi szolgáltatások, kutatási feladatok, médiatervezés és vásárlás, PR ügynökségi szolgáltatások, stratégiai tervezés és tanácsadás. A lap a Kormányzati Tájékoztatási Központtól azt is megtudta, hogy a szerződés már megvalósult tájékoztató kampányokat is tartalmaz.

Megemlítik azt is, hogy a népszavazási kampány grafikai munkáit a Lounge Design készítette, ahogy tavaly is ők tervezték a hasonló vizuális megoldásokat alkalmazó menekültellenes plakátokat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda első negyedéves szerződéseiből nemrég kiderül, hogy a Rogán irányítása alatt álló minisztérium ezzel a két Csetényi-céggel szerződött a legnagyobb öszzegre.