50 milliárd forintot költ a Miniszterelnökség erdősítésre

mezőgazdaság
2016 május 20., 13:37
comments 49

Az erdőterületek növelése érdekében hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség. Az 50 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra július 20-tól 2018. július 30-ig nyújthatják be a kérelmüket az érintettek.

A most megjelent pályázat célja a klímaváltozás hatásainak csökkentése, a szél és vízerózió elleni védekezés, valamint a faanyag, mint környezetbarát nyersanyag és megújuló energiaforrás iránti növekvő igény kielégítése, így a jogszerű földhasználók erdőtelepítéshez, fenntartáshoz, kieső jövedelempótláshoz, vagy ipari célú faültetvény telepítéséhez igényelhetnek támogatást – közölte a Miniszterelnökség.

Erdőtelepítés, illetve ipari célú faültetvény telepítése esetében a legkisebb támogatható terület a koronavetülettel együtt 0,5 hektár.

A részletekről itt lehet olvasni, pályázni csak elektronikus úton, a www.mvh.gov.hu-n lehet.

Az erdősítés támogatására kiírt felhívással együtt eddig a Vidékfejlesztési Programban összesen 28 darab pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig közel 800 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodóknak, ami a teljes keret több mint 60 százaléka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.