Alig van olyan európai ország, ahol többen perelik be az emberek az államot, mint Magyarországon

eu
2016 május 21., 16:30
comments 101

Az Emberi Jogok Európai Bíróság egy olyan hely, ahová az Európai Tanács 47 tagállamában élő minden természetes személy kérelmet nyújthat be a saját államával szemben.

A bíróság már 1959 óta üzemel, Magyarországról 2015 óta kap kérelmeket soha nem látott mennyiségben. A magyar emberek 2012-ben összesen 735 új kérelmet indítottak a magyar állammal szemben, míg 2015-ben már 4235 új kérelem született.

Ez legalább tizenegy új kérelmet jelent naponta, a magyar emberek közül minden nap akadt legalább tizenegy, akinek annyira elege lett valamiből, hogy az EJEB-hez fordult segítségért.

Hogy ez mennyire nagyon sok, jól szemlélteti, hogy a Magyarországnál nem sokkal népesebb Csehországból tavaly csak 340 kérelem érkezett. Magyarországon kívül csak három ország, Románia, Ukrajna és Oroszország van, ahol összességében több kérelem érkezett az elmúlt évben. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.