Gulyás Gergely szerint az teljes anarchia, ha az újságírók bárhol kérdezhetnek a politikusoktól

POLITIKA
2016 május 23., 14:32
comments 161

Hétfőn sajtótájékoztatón mondta el ezt újságírói kérdésre a fideszes politikus. Gulyást azért kérdezték, mert a közelmúltban több stábot is kitiltottak a parlamentből, amiért nem megfelelő helyszínen próbáltak meg rákérdezni arra kormánypárti politikusoknál, hogy miért kerül közpénz Matolcsy György rokonaihoz a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiból.

Gulyás elmondta, hogy a magyar szabályozás, azaz hogy alig lehet valahol kérdezni, egyáltalán nem egyedülálló az Európai Unióban:

"Az a teljes anarchia, amit a sajtó kívánatosnak tart, hogy bárhol bárkit bármikor meg lehet kérdezni, szinte sehol nem létezik"

Hétfőn a parlament amúgy azzal a kormánypárti törvényjavaslattal foglalkozott, ami a 2024-es olimpia megrendezéséről szól.

Gulyás Gergely - az indítvány egyik előterjesztője - a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: azt szeretnék, ha az olimpiarendezés nemzeti ügy lenne, és a lehető legszélesebb konszenzus alakulna ki róla.

Az Országgyűlés előtt fekvő javaslat törvényi szintre emelné az olimpiai pályázat intézményi rendszerét, külön szabályozva a Budapest 2024 Zrt. feladatait.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese megjegyezte, az előterjesztés egy része csak akkor lépne hatályba, ha Budapest elnyerné a rendezés jogát.

"Olimpiai hagyományainkra tekintettel Magyarország méltó arra, hogy olimpiát rendezzen, gazdasági teljesítményünkre tekintettel, a rendszerváltás óta eltelt 26 év eredményeire tekintettel Magyarország alkalmas arra, hogy olimpiát rendezzen"

- foglalta össze Gulyás, aki elmondta azt is, hogy a Jobbik támogatja a pályázatot, az LMP ellenzi, az MSZP pedig nem vett részt a hétfői ötpárti egyeztetésen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.