A Fidesz is érzi, hogy kényelmetlenek az MNB-s kérdések, ezért tiltották ki a tudósítókat a parlamentből

POLITIKA
2016 április 27., 15:17

"Arról van szó, hogy alkalmatlan időpontban, alkalmatlan helyen akarnak kikényszeríteni interjúkat, vagy még inkább a képviselőket akarják kényelmetlen helyzetbe hozni."

Így magyarázta a Fidesz az Index cikke szerint, hogy miért tiltotta ki Kövér László a parlamentből az Index, a hvg.hu, a NOL és a 24 tudósítóit.

A válasz elég tanulságos.

Egyrészt azért, mert a párt szerint alkalmatlan volt a hely és az időpont arra, hogy interjúkat "kényszerítsenek ki".

  • A hely az országgyűlés, aminek a hivatalos szabály szerint egyre kevesebb pontján lehet forgatni, de azért mégiscsak a leginkább releváns helyszín, ha az ember politikusok véleményére kiváncsi.
  • Az időpont pedig az MNB-botrány kirobbanása utáni első munkanap volt. Ennél mi lehet alkalmasabb?

Ennél is árulkodóbb az indoklás második fele.

"A képviselőket akarják kényelmetlen helyzetbe hozni".

A Fidesz szerint tehát az, hogy a képviselőknek meg kellene magyarázniuk, miért szavazták meg egy emberként, hogy az MNB alapítványok vagyona veszítse el közvagyon-jellegét, és mit szólnak most, hogy mégis kiderült, mire fordították ezeket a közpénzeket

kényelmetlen helyzetet eredményez.

Aminek a következménye parlamenti kitiltás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.