Akkora a felháborodás a Windows 10 kényszerfrissítései miatt, hogy a Microsoft kénytelen visszavenni az arcából

TECH
2016 május 26., 14:08
comments 505

Olyan aggressszíven auto-update-eli magát a Windows 10, hogy felhasználók maroknyi, de annál vokálisabb csoportja az utóbbi időben már egyenesen malware-ként utal a Microsoft legújabb operációs rendszerére. Lássuk be, nem alaptalanul.

A kérdés nélküli erőszakos frissítgetésnek jómagam is áldozatul estem a múlt héten, amikor gyárilag Windows 10-zel felszerelt, szinte vadonatúj, és szinte kizárólag Hearthstone-ozásra használt ölszámítógépem (ún. laptop) trackpadje egy kéretlen, de annál agresszívebb Windows 10 update után nem volt hajlandó működni többé, magyarul használhatatlanná vált. Szerencsére volt kéznél egy másik, működőképes gép, rákerestem a problémára, és egy beszédhibás indiai kisfiú Youtube-videójából kiderült, hogy a gondot az automatikus Windows-frissítés okozza, ami felülírja a drivereket. Úgyhogy félórás izzadás után, a beszédhibás indiai kisfiú utasításait követve sikerült rollbackelnem a drivert anélkül, hogy a rettegett Registry közelébe kellett volna merészkednem.

Nyilván nem miattam, de a Microsoft most összeszedte magát, és közölte a megoldást: a Windows 10 ezentúl szól, hogy frissíteni akar, és az update-et át is lehet ütemezni későbbre. Szép!

(Extreme Tech)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.