Akkora a felháborodás a Windows 10 kényszerfrissítései miatt, hogy a Microsoft kénytelen visszavenni az arcából

2016 május 26., csütörtök 14:08
519

Olyan aggressszíven auto-update-eli magát a Windows 10, hogy felhasználók maroknyi, de annál vokálisabb csoportja az utóbbi időben már egyenesen malware-ként utal a Microsoft legújabb operációs rendszerére. Lássuk be, nem alaptalanul.

A kérdés nélküli erőszakos frissítgetésnek jómagam is áldozatul estem a múlt héten, amikor gyárilag Windows 10-zel felszerelt, szinte vadonatúj, és szinte kizárólag Hearthstone-ozásra használt ölszámítógépem (ún. laptop) trackpadje egy kéretlen, de annál agresszívebb Windows 10 update után nem volt hajlandó működni többé, magyarul használhatatlanná vált. Szerencsére volt kéznél egy másik, működőképes gép, rákerestem a problémára, és egy beszédhibás indiai kisfiú Youtube-videójából kiderült, hogy a gondot az automatikus Windows-frissítés okozza, ami felülírja a drivereket. Úgyhogy félórás izzadás után, a beszédhibás indiai kisfiú utasításait követve sikerült rollbackelnem a drivert anélkül, hogy a rettegett Registry közelébe kellett volna merészkednem.

Nyilván nem miattam, de a Microsoft most összeszedte magát, és közölte a megoldást: a Windows 10 ezentúl szól, hogy frissíteni akar, és az update-et át is lehet ütemezni későbbre. Szép!

(Extreme Tech)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt