Trump nem akarja, hogy a környezetvédelmi szabályok lassítsák az amerikai gazdaság növekedését

2016 május 27., péntek 5:29
209

Donald Trump közölte, hogy ha megválasztják, a Egyesült Államok kilép az április végén aláírt párizsi klímavédelmi egyezményből. Helyette elnökként inkább az amerikai olajipar és a szénalapú gazdaság fejlesztésére koncentrálna.Fotó: AFP/Getty Images/Spencer PlattDonald Trump Észak-Dakota fővárosában, Bismarckban tartott olajipari konferencián mondott beszédében fejtette ki elképzeléseit az amerikai energiaszektor jövőjéről. Kijelentette, elnökként támogatni fogja a kanadai-amerikai, úgynevezett Keystone XL olajvezeték megépítését, amelyet Barack Obama amerikai elnök utasított el környezetvédelmi okok miatt.


„Meg akarom építeni, részt akarok a profitokból”

- mondta Trump, hangsúlyozva, hogy így fogják az Egyesült Államokat újra gazdaggá tenni.

Az üzletember elmondta azt is, hogy felülvizsgálná a Obama által hozott károsanyag-kibocsátást korlátozó intézkedéseket. Kiemelte, hogy minden idejét múlt, szükségtelen, a munkásoknak ártó, vagy a nemzet érdekeivel ellentétes szabályozást fel akar számolni. Szerinte a klímaegyezmény árt az amerikai vállalatoknak, és a globális felmelegedés pedig csak átverés.

Közben csütörtökön Észak-Dakota államban újabb 15 delegáltat sikerült szereznie, ezzel a milliárdosnak 1238 delegáltja van, aamivel elérte a republikánus jelöltséghez szükséges számot. A végleges jelölésről a párt júliusban fog dönteni. (BBC/MTI)