99 korbácsütést kapott minden bulizó iráni főiskolás

külföld
2016 május 29., 17:54
comments 200

Az iráni erkölcsrendészet szigoráról újabb rettenetes hír érkezett.

A hatóság ezúttal egy észak-iráni városban csapott le 30 főiskolásra, akik a frissen megszerzett diplomájukat ünnepelték. Az ünneplés bulizásba torkollott, ahol egymással táncoltak férfiak és nők, világi zene szólt, és a vádirat szerint a nők nem viseltek kendőt, illetve néhányan közülük félmeztelenre is vetkőztek.

A hatóság egyenként 99 korbácsütésre ítélte őket, és a büntetést a buli másnapján végre is hajtották.

Az iráni erkölcsrendészet közölte, hogy a továbbiakban is hasonlóan lépnek fel, ha táncolást, alkoholfogyasztást vagy a nők öltözködési szabályainak megszegését tapasztalják, akár szülinapi, akár iskolai mulatságról van szó.

Iránban a síita papság kezében van a legtöbb hatalom, így az erkölcsrendészet szigorát az sem oldhatta, hogy az idei választásokon az iráni mércével liberális oldal került többségbe. (huffington post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.