98 fővel bővítené a Fidesz Kövér katonaságát

politika
2016 május 30., 09:52
comments 181

Az utolsó pillanatban nyújtottak be egy módosító indítványt a 2017-es költségvetéshez a fideszes képviselők. A javaslat 98 fővel emelné a 3 éve alakult Országgyűlési Őrség létszámát.

A parlamenti őrök már 349-en vannak, így a bővítés után 447-re nő a létszámuk.

Ezzel minden képviselőre fejenként több mint két őr jut.

A létszámbővítés további 850 milliós tételt jelent a költségvetésben, amiben eredetileg 2,6 milliárd forintot különítettek el az őrség működésére.

A fideszes javaslat indoklásában az szerepel, hogy a létszámbővítésre az őrség eredményes működése miatt van szükség.

Az valószínű, hogy most nem működnek eredményesen, ugyanis az elmúlt hónapokban több laptop és monitor is eltűnt a parlamentből, amit nekik kéne őrizniük. Ehhez képest már kaptak egy rakás lőszert és sokkolókat is, ráadásul egy nagy valag pénz elment az őrök jutalmaira is.

Burány Sándor, a költségvetési bizottság MSZP-s elnöke azt mondta az RTL-nek, hogy érthetetlen a javaslat, a DK-s Vadai Ágnes szerint pedig szomorú, hogy bővítik a parlamenti magánhadsereget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.