Az orosz reformbizottság új tagja felszólította Putyint, hogy az ország gazdasági érdekeire való tekintettel enyhítsen a geopolitikai feszültségeken

Alekszej Kudrint, a volt orosz pénzügyminisztert Putyin nemrég nevezte ki a gazdasági reformokat előkészítő bizottság egyik tagjává.

Lehet, hogy már meg is bánta, mivel egy múlt heti ülésen, amin Putyin is ott volt, Kudrin felszólította az államfőt, hogy Oroszország gazdasági érdekeit szem előtt tartva enyhítse az Oroszország és a Nyugat közötti geopolitikai feszültségeket – írja a Vedomosztyi kiszivárgott értesüléseire hivatkozva a Moscow Times.

Kudrin a testület ülésén azt mondta, hogy Oroszország technológiailag visszafejlődik, és hogy a lemaradást csökkentsék, az országnak integrálódnia kellene a nemzetközi ellátási láncokba. Ezzel arra célzott, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatti oroszellenes nyugati szankciók – amiket júliusban fognak meghosszabbítani – és az alacsony olajárak kicsinálják az orosz gazdaságot.

A gazdasági reformbizottság más rossz hírekkel is szolgált: javasolták a nyugdíjkorhatár emelését, mivel az orosz nyugdíjrendszer már nem fenntartható.

Putyin egyébként állítólag beismerte, hogy Oroszország bizonyos területeken le van maradva, de azt ígérte, az élete végéig védeni fogja az 1000 éves ország szuverenitását. (Moscow Times)