Embervadászatot indítottak az Olympiakosz csatárának elrablói után

bűnügy
2016 május 30., 05:25
comments 32

Alan Pulido mexikói válogatott focista és a görög Olympiakosz Pireusz csatára épp egy buliból tartott hazafelé a barátnőjével vasárnap hajnalban, amikor az autójukat hirtelen kamionok vették körbe, és hat maszkos ember kirángatta az autóból.

Az emberrablás Pulido otthonában, a mexikói Ciudad Victoria városban történt. Ciudad Victoria az ország észak-nyugati részén lévő Tamaulipas szövetségi állam fővárosa, Tamaulipas pedig az egyik legrosszabb bűnözési mutatókkal rendelkező mexikói állam. Az emberrablások terén pedig egész Mexikó nagyon rosszul áll, itt rabolják el a legtöbb embert a világon: évi 1000 fő az átlagos szám.

photo_camera Alan Pulido (AFP PHOTO / Julio Cesar Aguilar Fuentes)

A mexikói hatóságok hajtóvadászatot indítottak Pulido elrablói után, a focista otthona környékén szemtanúk szerint rengeteg a rendőr, és katonákat is láttak járőrözni.

Pulido csapattársai, az Olympiakosz és a mexikói válogatott is közleményt adott ki arról, hogy imádkoznak a játékos épségéért. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.