Különadóval harcol Soroksár a kerület egyik panziójába bejelentkező romániai kamionosok ellen

gazdaság
2016 május 30., 02:13
comments 38

Soroksár önkormányzata évek óta küzd azzal, hogy a kerület egyik panziójába több ezer - többnyire román állampolgárságú - kamionos jelentkezik be, pedig nem is laknak ott.

A Népszabadság szerint a XXIII. kerület azt találta most ki, hogy napi 350, azaz évi 127 ezer 750 forintos különadót vezet be.

A három hete meghozott határozat szerint azoknak kell települési adót fizetniük, akik valamely szálláshelyre lakóként bejelentkeznek; a döntés célja nem a bevételszerzés, hanem az, hogy megakadályozzák a tömeges fiktív bejelentkezést.

A cikk szerint a 22 ezer ember lakta kerületben már kb. kétezren jelentkeztek be a nagybani zöldségpiac területén működő panzióba.

A jelenség magyarázataként említik, hogy a szomszédban működik a Waberer's International Zrt. kamiontelepe,

ahová sokan jöttek dolgozni a csíkszeredai létesítmény bezárása után, nekik pedig a lakóhelyhez kötött ellátások igénybevételéhez lakcímre van szükségük. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt