Orbán szerint van egy 20. századból itt maradt Európai Unió, és van egy 21. századi probléma

POLITIKA
2016 május 30., 19:10
comments 321

Ha nincs az Európai Néppárt (EPP), akkor nincs vége a kommunizmusnak Európában, a Szovjetunió még létezik, és a csapatai bent állomásoznak többek között Magyarországon, ami nem lenne tagja az Európai Uniónak – mondta Orbán Viktor este Luxembourgban, az EPP megalakulásának 40. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, ahol többek között Angela Merkel és Donald Tusk is felszólalt.

A miniszterelnök szerint az EPP az elmúlt évtizedekben a legfontosabb történelmi kérdésekben jó döntéseket hozott, jó ügyekért állt ki, és végigvitte az akaratát, de az Európai Uniónak és az Európai Néppártnak bátrabban, nagyívűbben kell gondolkoznia, ha megfelelő válaszokat akar adni a jelen kor problémáira.

Orbán Viktor nyilatkozik a magyar közmédia stábjának az Európai Néppárt fennállásának 40. évfordulóján tartott luxembourgi csúcstalálkozón (Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)
photo_camera Orbán Viktor nyilatkozik a magyar közmédia stábjának az Európai Néppárt fennállásának 40. évfordulóján tartott luxembourgi csúcstalálkozón (Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Orbán azt mondta, az évfordulós ünnepség alkalmából több kétoldalú találkozót folytatott:

„Ezek a találkozók is abban a véleményemben erősítettek meg, hogy van egy 20. századból itt maradt Európai Unió, és van egy 21. századi probléma.”

Az EPP-nek nem egyszerűen folytatnia kell a munkát, hanem be kell látnia, hogy szakaszhatárhoz érkeztünk, és hogy megfelelő válaszok szülessenek migrációs ügyben, a terrorizmus és az egyre lassuló európai gazdaság problémájával kapcsolatban, ahhoz bátrabban, nagyívűen és megújító módon kell gondolkozni a jövőről – mondta Orbán. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.