Orbán szerint van egy 20. századból itt maradt Európai Unió, és van egy 21. századi probléma

Ha nincs az Európai Néppárt (EPP), akkor nincs vége a kommunizmusnak Európában, a Szovjetunió még létezik, és a csapatai bent állomásoznak többek között Magyarországon, ami nem lenne tagja az Európai Uniónak – mondta Orbán Viktor este Luxembourgban, az EPP megalakulásának 40. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, ahol többek között Angela Merkel és Donald Tusk is felszólalt.

A miniszterelnök szerint az EPP az elmúlt évtizedekben a legfontosabb történelmi kérdésekben jó döntéseket hozott, jó ügyekért állt ki, és végigvitte az akaratát, de az Európai Uniónak és az Európai Néppártnak bátrabban, nagyívűbben kell gondolkoznia, ha megfelelő válaszokat akar adni a jelen kor problémáira.

Orbán Viktor nyilatkozik a magyar közmédia stábjának az Európai Néppárt fennállásának 40. évfordulóján tartott luxembourgi csúcstalálkozón (Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Orbán azt mondta, az évfordulós ünnepség alkalmából több kétoldalú találkozót folytatott:

„Ezek a találkozók is abban a véleményemben erősítettek meg, hogy van egy 20. századból itt maradt Európai Unió, és van egy 21. századi probléma.”

Az EPP-nek nem egyszerűen folytatnia kell a munkát, hanem be kell látnia, hogy szakaszhatárhoz érkeztünk, és hogy megfelelő válaszok szülessenek migrációs ügyben, a terrorizmus és az egyre lassuló európai gazdaság problémájával kapcsolatban, ahhoz bátrabban, nagyívűen és megújító módon kell gondolkozni a jövőről – mondta Orbán. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.