Jön a Facebook szmájliarmageddonja

INTERNET
2016 június 02., 19:35
comments 161

1500 új szmájlit ad hozzá a Facebook a Messenger kínálatához mobilon és weben is. Ezek között lesznek olyanok, amiket simán csak újradizájnoltak, de lesz egy csomó teljesen új is: rendőrnő, úszó, gyalogos, szörfös, leszbikus pár, öreg nő, mindenféle.

A Facebook egy blogposztban azt írta, hogy az új emojik sokkal inkább figyelnek majd az emberiség szexuális és etnikai sokszínűségére.

Az új szmájliknál mindenki beállíthatja azt is, hogy az kicsi figurák milyen bőrszínnel jelenjenek meg.

És lett egy rakás olyan szmájli is, ami lányokat, nőket és néniket ábrázol. Sőt, a Facebook a vörös hajúak felé is nyit, most először vörös hajú emojik is vannak.

Informátoraink szerint a magyar tizenévesek már megneszelték a változást, de ellenállnak: szólnak egymásnak, hogy ne frissítsék a Messengert, mert új szmájlikkal mindennek vége. (via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.