A dallasi Fed üzleti jelentése szerint a fiatalok inkább Facebookoznak, mint dolgoznak a munkaidejükben

A Fed több amerikai szövetségi államban is készít rendszeres üzleti jelentéseket. Ezekben benne van az is, hogy a nagyobb cégek vezetői mit gondolnak az elmúlt időszak történéseiről, hogyan látják a jövőt, és miket tekintenek a legnagyobb kihívásoknak. A Fed dallasi fiókja a legfrissebb jelentésében leginkább arra volt kíváncsi, hogy milyen hatással lesz a munkaerőpiacra a túlórarendszer állami újraszabályozása, amivel valószínűleg emelkedni fognak a túlóradíjak.

A cégvezetők közül többen is azzal reagáltak erre, hogy inkább a rendes munkaidő beosztásával kellene törődni, a fiatal munkavállalók, ugyanis az idejük jelentős részét nem aktív munkával, hanem céltalan internetezéssel töltik, facebookoznak, csetelnek, mobiloznak, ilyesmi. Az egyik nyilatkozó szerint a 40 órás munkahétből a fiatal munkatársak alig 20 órát töltenek valójában munkával. (Business Insider)

Nagyon régen amúgy írtam erről az Origóra, ezt. Hátha érdekel valakit.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.