A dallasi Fed üzleti jelentése szerint a fiatalok inkább Facebookoznak, mint dolgoznak a munkaidejükben

INTERNET
2016 június 04., 17:31
comments 194

A Fed több amerikai szövetségi államban is készít rendszeres üzleti jelentéseket. Ezekben benne van az is, hogy a nagyobb cégek vezetői mit gondolnak az elmúlt időszak történéseiről, hogyan látják a jövőt, és miket tekintenek a legnagyobb kihívásoknak. A Fed dallasi fiókja a legfrissebb jelentésében leginkább arra volt kíváncsi, hogy milyen hatással lesz a munkaerőpiacra a túlórarendszer állami újraszabályozása, amivel valószínűleg emelkedni fognak a túlóradíjak.

A cégvezetők közül többen is azzal reagáltak erre, hogy inkább a rendes munkaidő beosztásával kellene törődni, a fiatal munkavállalók, ugyanis az idejük jelentős részét nem aktív munkával, hanem céltalan internetezéssel töltik, facebookoznak, csetelnek, mobiloznak, ilyesmi. Az egyik nyilatkozó szerint a 40 órás munkahétből a fiatal munkatársak alig 20 órát töltenek valójában munkával. (Business Insider)

Nagyon régen amúgy írtam erről az Origóra, ezt. Hátha érdekel valakit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.