Nem Trumppal van gond, hanem az amerikai oktatással, amelyik kineveli Trump támogatóit

külföld
2016 június 04., 16:23
comments 406

Neil deGrasse Tyson asztrofizikus az HBO Real Time című vitaműsorának vendége volt. Az előző adásban (mint ahogyan mostanában eléggé sok adásban) felmerült Donald Trump republikánus elnökjelölt nagy népszerűsége is. Először arról a pár nappal ezelőtti esetről volt szó, amikor San Joséban néhány ellentüntető megtámadta Trump támogatóit az elnökjelölt egyik rendezvényén.

Jon Avlon, a Daily Beast szerkesztője erre azt mondta, hogy szerinte az ilyen támadások csak növelik Trump népszerűségét, így az aktivisták szándékukkal ellentétben inkább segítettek neki.

DeGrasse Tyson ekkor szólt bele a vitába. Azt mondta, hogy szerinte eleve rossz az az álláspont, ami szerint Donald Trump személye jelenti a bajt vagy a veszélyt az Egyesült Államokra.

Inkább az oktatással van a gond.

Akik ugyanis Trump ellen beszélnek, és azon nyavalyognak, hogy miért olyan nagy a támogatottsága, azoknak igazából Trump támogatóival van bajuk. Az asztrofizikus szerint igenis be kell látni, hogy Trumpot tök sokan szeretik.

Ezért nem Trump miatt kell panaszkodni, hanem az amerikai oktatási rendszer miatt, ami valahogyan olyan állampolgárokat enged ki magából, akik nem törődnek a tényekkel, az adatokkal, sem azzal, hogy mi igaz, és mi nem igaz a világban. Ezeket az embereket aztán könnyű hülyítenie egy Trumphoz hasonló figurának.

És ha csak Trumpot emeljük ki, és személyesen őt sikerül legyőzni a választáson, akkor ugyanúgy visszatér majd egy hozzá hasonló ember, aki ugyanilyen népszerű lesz, hiszen könnyen megnyeri majd azokat, akikkel Trump is megtalálta a hangot. (RawStory)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.