A Külügyminisztérium kisegíti a Fesztiválzenekart

2016 június 5., vasárnap 13:55
55
Fischer Iván. Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB

Április végén derült ki, hogy 200 millió forinttal kevesebbet, 60 millió forint támogatást nyújt a Budapesti Fesztiválzenekarnak (BFz) Budapest város önkormányzata.

Ezek után Fischer Iván karmester videóüzenetben mondta el, hogy mely rendezvényeik, turnéik és fellépéseik kerültek veszélybe azáltal, hogy a Főváros megnegyedelte a pénzüket. Flashmobot is rendeztek emiatt a Vörösmarty téren.

Most a BFz az MTI-n keresztül nyilvánosságra hozta azoknak a fellépéseknek és meghívásoknak a listáját, amelyeknek tényleg nem tudnak eleget tenni.

Azt írják, hogy a "Külgazdasági és Külügyminisztérium kultúrdiplomáciai szempontból nagy jelentőségűnek tartja a Budapesti Fesztiválzenekar külföldi koncertjeit és kipótolja a balti államokba tervezett turné 60 millió forintos deficitjét, a zenekar elutazhat a nagy presztízsű fesztiválokra, Vilniusba, Rigába, Szentpétervárra és Ravennába."

Egy Müpába szánt koncert marad el ősszel: a novemberi, Dmitrij Kitajenkóval közösen tervezett fellépésnek nem tesznek eleget, erről tájékoztatták a közönséget és visszatérítik a jegyárakat. Nem lesz továbbá a tíz fővárosi és környékbeli oktatási intézménybe szánt iskolaopera, ami ingyenes program lett volna a diákoknak. A BFz ebben a szezonban ismét csak két Közösségi Hetet tervez, a legutóbbi három helyett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt