108 milliós kártérítést fizet a Klubrádiónak a médiahatóság

2016 június 7., kedd 10:54
129

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős részítéletet abban a polgári perben, amit a Klubrádió indított a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal szemben. Azért kértek kártérítést, mert a médiatanács éveken keresztül nem kötött velük szerződést a korábban pályázaton elnyert fővárosi frekvencia használatára.

A Budapest 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciára még 2009-ben írt ki pályázatot az akkori még Országos Rádió és Televízió Testület nevű médiahatóság. 2010 áprilisában nyertesnek hirdették a Klubrádiót, de szerződéskötés helyett nyolc hónappal később eredménytelennek minősítették a pályázatot. Emiatt a Klubrádió működése bizonytalanná vált, ideigelenes engedélyekkel működött csak, és pluszban kellett műsorszolgáltatási díjat fizetniük. Végül 2013-ban kötöttek szerződést.

A részítéletben 103 milliós frekveciahasználati díj visszafizetésére kötelezték a médiahatóságot. További ötmilliót kell fizetnie a hatóságnak azért, mert a szóvivője a Klubrádió jó hírnév sértő nyilatkozatok adott.

Ennél nagyobb is a tét az elmaradt bevételeknél, ami miatt a Klubrádió 1,3 milliárdos nagyságrendű összegre tart igényt. Ebben az ítélőtábla nem hozott döntést, hanem új elsőfokú eljárást rendelt el. (MTI alapján)