Nagy-Britannia terrorveszélyre figyelmeztet a foci-Eb-n

2016 június 7., kedd 21:45
27

A brit külügyminisztérium figyelmeztette a franciaországi foci Európa-bajnokságra utazó brit szurkolókat, hogy a bajnokság terroristacélpont lehet, és nem árt figyelni, még ha a házigazda franciák és az UEFA is biztosította a drukkereket, hogy nem kell mitől tartaniuk. A külügyminisztérium közleménye szerint a stadionok, a közlekedési csomópontok és a nagy közös meccsnéző szurkolói zónák lehetnek jó célpontok egy terrorszervezet számára.

Azért arra kérték a pénteken kezdődő bajnokságra kiutazó kb. 500 ezer angol és walesi drukkert, hogy mindig figyeljenek a biztonságukra.

Korábban az Amerikai Egyesült Államok is adott ki ilyen figyelmeztetést, hétfőn pedig az ukrán hatóságok azt állították, hogy lelepleztek egy terrorsejtet, ami merényletet akart elkövetni a bajnokságon. A sejt francia állampolgárságú vezetőjét, aki állítólag Ukrajna háború sújtotta keleti részében szerzett robbanóanyagot, őrizetbe vették. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt