Nagy-Britannia terrorveszélyre figyelmeztet a foci-Eb-n

Külföld
2016 június 07., 21:45
comments 25

A brit külügyminisztérium figyelmeztette a franciaországi foci Európa-bajnokságra utazó brit szurkolókat, hogy a bajnokság terroristacélpont lehet, és nem árt figyelni, még ha a házigazda franciák és az UEFA is biztosította a drukkereket, hogy nem kell mitől tartaniuk. A külügyminisztérium közleménye szerint a stadionok, a közlekedési csomópontok és a nagy közös meccsnéző szurkolói zónák lehetnek jó célpontok egy terrorszervezet számára.

Azért arra kérték a pénteken kezdődő bajnokságra kiutazó kb. 500 ezer angol és walesi drukkert, hogy mindig figyeljenek a biztonságukra.

Korábban az Amerikai Egyesült Államok is adott ki ilyen figyelmeztetést, hétfőn pedig az ukrán hatóságok azt állították, hogy lelepleztek egy terrorsejtet, ami merényletet akart elkövetni a bajnokságon. A sejt francia állampolgárságú vezetőjét, aki állítólag Ukrajna háború sújtotta keleti részében szerzett robbanóanyagot, őrizetbe vették. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.