Magyarok!!4 A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szerint veszélyes a Facebook Messenger!!4

TECH
2016 június 08., 17:39

Közhírré tétetik, hogy a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szerint a Facebook online chat, és Messenger alkalmazásának magas kockázati besorolású sérülékenysége vált ismertté, melyet kihasználva

a támadó megváltoztathatja a beszélgetés adatait.

Az NKI szerint a visszaéléssel módosítani, vagy törölni lehet a küldött üzeneteket, fotókat, fájlokat, és minden adatot amit elküldenek. Az intézet felhívja a figyelmet, hogy "a támadó módosíthatja az előzményeket vagy jogi következményekkel járó üzeneteket törölhet, így bűncselekmények nyomatit tűntetheti el, továbbá egy link vagy fájl módosításával ráveheti a felhasználót, hogy kártékony kódot telepítsen az eszközére."

A frissítés már letölthető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.