Lázár: Spéder Zoltán a barátom volt, és az is marad

politika
2016 június 09., 11:03

Nem kellett sokáig várni, hogy Lázár Jánost megtalálja az első Spéder Zoltánról szóló kérdés. Erre a miniszter egy személyes vallamással reagált, mert szerinte emberi ügyekben csak komolyan lehet nyilatkozni:

„Spéder Zoltán a barátom volt, és az is marad."

Biztosított mindenkit, hogy Spéder a barátja volt jóban, és barátja marad a rosszban is, ki fog tartani mellette. Ezért nem tud elfogulatlanul nyilatkozni róla.

„Állunk minden parlamenti és törvényességi vizsgálat elé”

- mondta Lázár, aki még most is úgy látja, hogy a takarékszövetkezeti integráció nagy siker, hiszen nem a külföldi bankokat erősítették meg.

A miniszter Spéder Zoltánról elmondta, hogy minden támadást ki akar védeni, túl fog élni. Lázár elismerte, hogy nem lehet nem észre venni, hogy most milyen erővel támadják. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy

az ember életében mindig van olyan időszak, amikor fut a szekér, és van olyan, amikor támadják, de állni kell.

Az ő felfogása szerint egy barátnak az a feladata, hogy kitart a rosszaban is. Azt Lázár sem tudja biztosan, hogy Spéder meg tudja-e tartani a jelenlegi pozícióit, mert ahogy mondta politikusként „nem a kufárok táborába” tartozik.

Lázár elismerte azt is, hogy barátság nem jelent felmentést az alól, hogy az államnak mindig jól kell járnia. Ugyanakkor ő azok közé tartozik, akik továbbra is ki fognak tartani Spéder Zoltán mellett.

Visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy a Spéder elleni leszámolással Orbán neki is üzenni akarna.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.