Obama Hillary Clintont támogatja az amerikai elnökválasztási kampányban

2016 június 9., csütörtök 20:18
156

Eddig is lehetett tudni, hogy inkább őt szeretné demokrata jelöltnek, mint Bernie Sanderst, például a Fehér Házi tudósítók éves vacsoráján is utalt erre.

Most viszont közzé tette egy videót, amiben teljesen egyértelműen kimondja, hogy Hillary a demokrata jelölt (ezen a jelöltválasztó országos pártgyűlésig még lehet elméleti vita), és hogy alig várja, hogy mellett kampányolhasson. Az elnök eddig azért nem kapcsolódott be direktben a kampányba, mert nem dőlt el, hogy Clinton vagy Sanders lesz a demokrata jelölt, de a Kaliforniai előválasztás után sok kétség nem maradt ebben a kérdésben.

Obama hosszan méltatja Clinton felkészültségét, gyakorlatilag három és fél percen keresztül áradozik róla.

A videót Obama azután hozta nyilvánosságra, hogy a Fehér Házban találkozott Bernie Sanderssel. Sanders a találkozó után azt mondta, hogy a republikánus jelölt, Donald Trump elnöksége katasztrófa lenne az Egyesült Államok számára, és együtt fog dolgozni Clintonnal, hogy megállítsák őt.

Sanders egyébként egyelőre hivatalosan nem ismerte el, hogy alulmaradt Hillaryval szemben az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben.