Olyan miniszteri biztost neveztek ki, mintha valami Monty Python-jelenetből vették volna

2016 június 9., csütörtök 11:04
135

Az ún. bürokráciacsökkentés most valahol itt tart. Ennek örömére a Magyar Közlönyben bejelentették, hogy a kormánybiztosok, a miniszteri biztosok és miniszterelnöki megbízottak díszes társaságába bekerült néhány friss tag.

  • Szatmáry Kristóf május 13-tól november 12-ig a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatokért felel.
  • Wetzel Tamás május 15-től november 14-ig a honosítási-visszahonosítási eljárással, állampolgárság-megállapítási eljárással összefüggő kormányzati feladatokat koordinálja.
  • Katona András pedig szintén ugyanebben az időintervallumban a Károly–Csekonics-palotaegyüttes átfogó, állagmegóvó felújításával kapcsolatos teendők koordinálásával foglalkozik.
  • L. Simon László továbbra is a Várba felköltöző minisztériumok épületeivel kapcsolatos feladatokat koordinálja, június 1-től november 30-ig.

De a legjobb talán a már január óta ebben a szerepközben dolgozó Visy Zsolt pozíciója, amit most meghosszabbítottak június 1-től november 30-ig. Így szól a titulusa:

„A római birodalom határai - A dunai limes magyarországi szakasza” világörökségi várományos helyszín Világörökség Jegyzékébe történő jelölésével, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palota bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Ezért havi 500 ezer forintot kap.

A kormány 19 megyei fejlesztési biztost is kinevez június 1-től november 30-ig, nekik legfeljebb helyettes államtitkári illetményért (347 850 forint) projektelőkészítő- és projektmenedzsment-struktúra kialakítását kell elvégezniük a kormányhivatalokkal, bármit is jelentsen ez. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt