Egy jó kis térkép arról, ki hol született az Eb-n szereplő csapatok játékosai közül

Tbg
sport
2016 június 10., 19:26
comments 92

A német BR sportoldal állított össze az UEFA adatai alapján egy jó kis térképet, illetve cikket, amelyben összeszedték, az európai válogatottak focistái közül ki, hol született.

Azaz, ki mennyi migránst honosított a sportsiker érdekében, és viszont: ki mennyi elvándorolt állampolgárt csábított haza.

Az egyik legviccesebb persze Albánia és Svájc kapcsolata: az albán válgotattból öten Svájcban születtek, de egyetlen svájci válogatottbeli játékos sem született Albániában. A fehér keresztecskék a régióban persze utalnak a migráció irányára: a svájciaknál koszovói és macedónai születésű játékos is található.

Ugyanígy van kavarodás Nagy-Britanniában, ahol az angol és a Wales-i válgotatott mutat nagy kavarodást, és persze Németország, ahol sok a helyi születésű, de a török válogatottban játszó játékos.

Magyarország és szomszédai nem nagyon keveredtek, kivéve Ausztriát, ő egy magyart, György Garicsot és egy szerbet, Juzunovicsot happolta el, cserébe a horvátok vittek tőlük egy játékost.

A magyar válogatottban a zentai születésű Nemanja Nikolics az egyetlen, aki a határokon túl született, ő egyébként szerb-magyar állampolgárságú.

Kellemes böngészést!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.