Taxitársaságok háborújában vethették be a Választási Iroda kopaszait tegnap este az Erzsébet téren

bűnügy
2016 június 10., 09:00
comments 300

Nagyjából ugyanazt csinálhatták az izomemberek tegnap este az Erzsébet téren, mint február 23-án a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterében.

photo_camera Kopaszok a Választási Iroda előterében

Az NVI-nél Nyakó István MSZP-s politikust akadályozták testükkel, hogy elsőként kezdeményezzen népszavazást a vasárnapi zárva tartás ellen, tegnap a MAX TAXI nevű társaság autóit akadályozták ugyanígy, hogy beálljanak autóikkal az Erzsébet téren az Akvárium klub elé.

photo_camera Kopaszok az Erzsébet téren

A belvárosban, különösen az Erzsébet tér környékén egy ideje csatáznak egymással a Főtaxi és a MAX TAXI emberei. A tét, hogy ki állhat a drosztra. Ez egy nagyon frekventált hely, ahol főleg éjszakánként órási a forgalom, így nyilván nem mindegy a cégeknek, hogy ki használja a területet. Ennek a háborúnak egy ütközete történt tegnap, de a dolog nem előzmény nélküli, korábban a Főtaxi embereit is akadályozták már hasonló módszerekkel, hogy megálljanak az Akvárium előtt.

Tegnap egyébként sok rendőr volt a helyszínen, akik igazoltattak, de azon túl nem léptek közbe. A rendőrség amúgy a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatti nyomozásban sem törte össze magát, legalább is amikor legutóbb érdeklődtünk, még nem hallgattak ki gyanúsítottat.

A Főtaxinál a 444-nek azt mondták, hogy ők nem bíztak meg senkit, hogy az Erzsébet téren bárkit akadályozzon, vagy intézkedjen. Szerintük provokáció történt: valaki rossz színben akarja feltüntetni a társaságukat. A történtek miatt a rendőrséghez fordultak, és arra kérték a kollégáikat, hogy a konfliktus elkerülése érdekében hagyják el a drosztot.

A tegnap este az Erzsébet téren illetve februárban a Nemzeti Választási Irodánál feltűnt kopaszok közül korábban többen dolgoztak a Kubatov Gábor Fidesz alelnök vezetett Fradi biztonsági cégének és ugyanabba a szolnoki konditerembe járnak.

Volt, aki tegnap is ugyanabban a munkaruhában ment dolgozni az Erzsébet térre, mint februárban a Nemzeti Választási Irodához.

UPDATE 13:27

A Főtaxi ezt a közleményt küldte szerkesztőségünkbe:

"A Főtaxi Zrt. tudomására jutott, hogy a tegnapi esti órákban a belvárosi Erzsébet tér környezetében ismeretlenek a drosztoknál tartózkodó taxisokkal szemben fenyegetően léptek fel, a taxidrosztok „megtisztítását” és „rendbetételét” kilátásába helyezve.

A csoport tagjai a megbízásukat igazoló papírokat lobogtattak, és a Főtaxira, mint megbízóra hivatkoztak.A Főtaxi határozottan kijelenti, hogy a tegnap esti eseményekhez semmilyen formában nincs köze, a társaság mindig jogkövető magatartást folytatott, és egyetlen alkalmazottja sem adott megbízást ilyen fellépésre.

A társaság álláspontja szerint a tegnapi incidens egyértelmű célja a provokáció, illetve az, hogy a Főtaxi jó hírneve csorbuljon, ellene hatósági eljárás induljon.A Főtaxi – miután értesült a történtekről – rádión haladéktalanul tájékoztatta kollégáit, hogy provokáció zajlik, és az Erzsébet tér környékét kerüljék el.

A társaság emellett még az éjjel büntetőfeljelentést tett a területileg illetékes, V. kerületi Rendőrkapitányságon, kérve a nyomozás megindítását, az ügy kivizsgálását."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.