Baromi sok magyar jár wellness-szállodákba, de nem az egészséges életmód miatt

gasztronómia
2016 június 13., 15:38
comments 228

Magyarországon kb. 160 wellness-szálló van.

Évente 3,5 millió vendégéjszakát tölt ezekben 1,4 millió, többségében belföldi turista.

Ehhez képest viszont az egészséges életmódot, az egészség megőrzését, a testmozgással együtt járó aktív pihenést és az egészséges táplálkozást is jelentő, a szállodák által eredetileg hirdetett wellness-életmódot Magyarországon nem sokan érzik. A többség nem is így pihen.

De akkor miért ennyire népszerűek a wellness-szállodák itthon?

Ezt a kérdést próbálja megválaszolni Budapesti Gazdasági Egyetem napi.hu által közölt felmérése. Eszerint

belföldi látogatók elsősorban a jóízű ételeket és a bőséges étkezést tartják fő szempontnak, amikor szállodát választanak.

Hasonlóan fontos, hogy a szálloda csendes, pihenésre alkalmas környéken legyen, az viszont nem számít túlságosan, hogy a hotel milyen egyéb szolgáltatásokat (sportolási lehetőséget, medence, ilyesmi) kínál, vagy hogy mennyire tiszta.

A kifejezetten az étkezésre koncentráló felmérés szerint a magyarok „hagyományos”, „magyaros” ízeket kedvelik, és fontosak nekik a nagy adagok, meg hogy büféasztalról maguk dönthessék el, hogy miből mennyit esznek.

Az egészséges, könnyű ételeket nem igazán keresik, csak kevés, zömében fiatalabb női vendég sorolta fel ezt is, mint fontos szempontot.

A felmérés szerint magyar vendégek konkrétan elvárják a büféasztalos főétkezést, és ezt a szabadságot ki is használják arra, hogy a szokásosnál többet egyenek wellnessezés közben. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.